Има такъв народ внесе уведомление в Народното събрание до председателя на

...
Има такъв народ внесе уведомление в Народното събрание до председателя на
Коментари Харесай

ИТН започва подписка за референдум за президентска република

" ИТН "  внесе съобщение в Народното събрание до ръководителя на 48-ото Народно заседание, с което ще стартира подписка за производство на народен референдум. 



Формулировката на въпроса е: " Подкрепяте ли производство на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна република в президентска република ".

Сценаристите на " Вечерното шоу на Слави Трифонов " Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов и Тошко Йорданов оповестиха пред публицисти, че в този момент е най-подходящото време да се попитат жителите дали да бъде изменена формата на държавно ръководство.

" Инициативният комитет се състои от 12 души, а от 24 януари ще стартира подписка в огромните градове за провеждането на референдума ", заяви Ивайло Вълчев.

 Снимка: БТА

Той посочи, че до няколко дни " ИТН " ще направи конференция, на която ще взе участие и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов. На нея ще се даде и информация за присъединяване на групировката в предварителните парламентарни избори. 

 Ивайло Вълчев
Ивайло Вълчев
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР